ΑΠΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ

Οι μαθητές του τμήματος Νοσηλευτικής της Γ τάξης ΕΠΑΛ παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις διαλέξεις και συζητήσεις που ακολούθησαν με επαγγελματίες υγείας, καθώς και συμμετείχαν σε κάποια κλινικά φροντιστήρια (εργαστήρια), κάνοντας πρακτική άσκηση με εργαζόμενους των νοσοκομείων. Τέλος, έλαβαν πιστοποίηση παρακολούθησης του Συνεδρίου και συμμετοχής στα εργαστήρια, η οποία παίζει ρόλο στη μοριοδότηση για επαγγελματική αποκατάσταση.  Την δράση συντόνισε η εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης του τομέα Νοσηλευτικής κυρία Ευαγγελία Νίκου μαζί με τις επίσης εκπαιδευτικούς – Νοσηλεύτριες κυρίες : Αλεξάνδρα Ξανθοπούλου και Δέσποινα Χαλκίδου.

ΕΝΗΜΕΩΣΗ ΑΠΟ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ HIV
Ευχαριστουμε πολύ την κυρία Ευαγγελία Μυλωνά Επισκεπτρια υγείας του Π. ΕΟΔΥ Β. ΕΛΛΆΔΑΣ, για την πολύ επιτυχημένη παρουσίαση- ενημέρωση με θέμα τα σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσήματα και το HIV που πραγματοποιηθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της σχολικής μας μονάδας, και την παρακολούθησαν ανά ομάδες οι μαθητές και οι μαθητριες της Γ τάξης ΕΠΑΛ. Η ενημερωτική αυτή παρέμβαση έγινε σε τρεις κύκλους και σε δύο ημέρες και οι μαθητές-τριες  μας την παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον. Η εκδήλωση έκλεισε με θερμές ευχές και χαμόγελα ικανοποιησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την εποικοδομητικη και διαδραστικη αυτή  παρουσίαση και με μια υπόσχεση για νέο ραντεβού, με τη νέα σχολική χρονιά!!

EUROPEAN SCHOOL RADIO – 12α Γενέθλια
Το 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκηςμε το τμήμα της Β τάξης του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης συμμετείχε στα 12α Γενέθλια του European School Radio σε live σύνδεση την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023. Οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γίνουν μέρος ενός σημαντικού γεγονότος σε μια μαραθώνια ραδιοφωνική εκπομπή και να αποκτήσουν τη μοναδική εμπειρία της ζωντανής σύνδεσης με σχολεία από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Την εκδήλωση συντόνισε η Διεύθυνση του σχολείου, με τις εκπαιδευτικούς του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης κυρίες Παπούλα και Δουλγερη.